Vukovar: Završena glavna rasprava za ubojstvo bračnog para

Pred vijećem Županijskog suda u Vukovaru, kojim je predsjedao sudac Slavko Teofilović, danas je završila glavna rasprava u postupku koji se od rujna vodi protiv Vladimira Duvnjaka, optuženog za ubojstvo vukovarskog bračnog para Katarine (66) i Janoša Sića (72).

Oni su ubijeni u svojoj kući u Vukovaru 20. veljače 2004. godine, a njihova tijela pronađena su tek pet dana nako ubojstva. Katarina Sić ubijena je s deset uboda nožem, dok je njezin suprug Janoš Sić preminuo od 17 uboda.

Zbog sumnje da je počinio to ubojstvo policija je privela Vladimira Duvnjaka (24) kojega se tereti za teško ubojstvo iz koristoljublja. Duvnjak je, naime, iz kuće Sićevih odnio oko 350 eura i 3000 kuna, a tim je novcem, kako je bio ovisnik, kupovao heroin u Vukovaru.

Zajedno s Duvnjakom, koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Osijeku, na optuženičkoj klupi nalazi se i Đorđe Crnogorac (22), od kojega je Duvnjak kupovao drogu i kojemu se sudi za trgovinu drogom.

Vladimir Duvnjak i danas se branio šutnjom i samo je izjavio kako nije kriv "vjerovali vi to ili ne".

Đorđe Crnogorac, koji se po vlastitim riječima nalazi na liječenju od ovisnosti, rekao je kako je prvotni iskaz dao u apstinencijskoj krizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas su svjedočili bivša djevojka optuženog Duvnjaka Sanela Kukić u čijem je stanu Duvnjak i uhićen, Dalibor Malecki, Duvnjakov poznanik, te sudski vještak dr. Berislav Pašalić.

Dr. Pašalić je izjavio kako "Duvnjakova ovisnost o heroinu nije imala izravni učinak na počinjenje kaznenog dijela" te je preporučio da se, uz izricanje osnovne kaznene mjere, počinitelju izrekne i mjera liječenja od heroinske ovisnosti.

Duvnjakova braniteljica Biserka Treneski ustvrdila je kako tijekom postupka nisu izneseni dokazi da je Duvnjak počinio ubojstvo, ali ako ga sud ipak proglasi krivim, zatražila je da se ima u vidu da je riječ o mladoj osobi s teškim djetinjstvom i mladošću.

Branitelj optuženog Đorđa Crnogorca Petar Miletić rekao je kako je njegov branjenik pronašao "put izlaska iz droge", a dok je bio ovisnik, da je drogu kupovao za vlastite potrebe.

Presuda je najavljena za ponedjeljak, 18. listopada.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara