Vukovarska bolnica i dalje čeka otpremnine za 111 djelatnika

VUKOVARSKOJ Općoj bolnici još nije doznačen novac za otpremnine 111 djelatnika koji su po Programu o zbrinjavanju viška zaposlenika otkaze trebali dobiti sa zadnjim danom prošle godine.

Iako je Uprava bolnice Program izradila u roku, a prihvatio ga je i Hrvatski zavod za zapošljavanje, bolnici još nije doznačeno 7,8 milijuna kuna za otpremnine, izjavila je za Hinu ravnateljica Opće bolnice u Vukovaru dr. Vesna Bosanac.

Zato je Upravno vijeće Opće bolnice odlučilo da će taj program početi provoditi tek kad novac za otpremnine bude doznačen na račune djelatnika kojima će biti uručeni otkazi, dodala je dr. Bosanac.

Istaknula je da je zbog ´neprestana iščekivanja u Općoj bolnici stvoreno nezdravo ozračje iako djelatnici već mjesec dana znaju popis viška osoba´. Među 111 prekobrojnih oko 50 posto su zdravstveni a 50 posto nezdravstveni djelatnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Činjenica je da ćemo njihovim otpuštanjem na računu mjesečno imati više oko 600.000 kuna, ali to nije dostatno za podmirenje bolničkih troškova´, kazala je dr. Bosanac. Podsjetila je da će nakon otpuštanja 111 djelatnika bolnica imati 368 zaposlenika, među kojima će 79 posto biti liječnici i medicinsko osoblje. Procjenjuje da će unatoč smanjenju broja zaposlenih troškovi poslovanja i nadalje opterećivati rad bolnice, dug koje se do 31. prosinca 2002. popeo na 17 milijuna kuna.

Također ističe kako se ´oko 3,5 milijuna kuna na mjesec izdvaja samo za plaće zaposlenih´, a da su ukupni mjesečni troškovi bolnice 4,5 milijuna kuna. Istodobno je mjesečni limit HZZO-a toj zdravstvenoj ustanovi 3,3 milijuna kuna pa to ne dostaje ni za plaće zaposlenika, tako da se dugovi umnožavaju iz mjeseca u mjesec, dodala je ravnateljica.

Poseban je problem obnova Opće bolnice, stradale u srpskoj agresiji na Vukovar 1991. Novcem državnog proračuna do sada je obnovljeno tek pet posto bolničkih objekata i infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara