Vukovarski HDZ i HSP potpisali koalicijski sporazum za gradsko vijeće

PREDSJEDNICI vukovarskoga HDZ-a i HSP-a, Petar Mlinarić i Nikola Toth, potpisali su danas koalicijski sporazum o poslijeizbornoj suradnji, koji dvjema strankama omogućava zajedničko formiranje vlasti u Vukovaru.

Na lokalnim izborima za vukovarsko Gradsko vijeće koje ima 25 članova, HDZ je osvojio 12, a HSP dva vijećnička mandata. U Gradskom vijeću sudjelovat će i SDSS (8 vijećnika) i SDP (3 vijećnika), sukladno izbornim rezultatima.

Pozdravljajući sporazum o suradnji vukovarskoga HDZ-a i HSP-a, Petar Mlinarić je rekao kako će vukovarski gradonačelnik na osnovi sporazuma biti iz HDZ-a, a predsjednik Gradskog vijeća iz HSP-a. Pet članova Poglavarstva imenovat će se na prijedlog HDZ-a, a jedan član na prijedlog HSP-a, rekao je Mlinarić, izrazviši uvjerenje u opstojnost vukovarske koalicije, HDZ-a i HSP-a.

Podsjetio je kako su na početku mandata prošloga saziva Gradskog vijeća također bili u koaliciji ali je ona razvrgnuta nakon godinu dana zajedničke vlasti, jer je ondašnje rukovodstvo vukovarskoga HSP-a bilo nezadovoljno vođenjem grada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U naredne tri godine pratila nas je hipoteka kako Vukovarom vladamo u koaliciji s SDSS-om iako smo u Gradskom vijeću imali natpolovičnu većinu, odnosno 13 vijećnika", rekao je Mlinarić.

Odgovarajući na upit o poziciji SDSS-a u budućoj vukovarskoj gradskoj vlasti, Mlinarić je rekao kako je predviđeno da SDSS dobije mjesto dogradonačelnika i dopredsjednika Gradskog vijeća i dva člana Poglavarstva, sukladno Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina i brojčanoj zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina na području grada Vukovara.

Nikola Toth je ocijenio kako će koalicija HSP-a i HDZ-a "donijeti svježinu u upravljanju Vukovarom" te poručio kako ta koalicija ne isključuje suradnju s drugim strankama koje su ušle u Gradsko vijeće, ukoliko će ona biti na korist i u interesu građana.

Potpisivanju sporazuma nazočio je i kandidat HDZ-a za vukovarskoga gradonačelnika Tomislav Šota, koji je ocijenio sporazum o poslijeizbornoj koaliciji željom "biračkog tijela i HDZ-a i HSP-a".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara