Vukovarski HDZ prikupljao molbe za posao u Tele2

VUKOVARSKI HDZ na specifičan je način pokazao svoju "brigu" za građane i Zavod za zapošljavanje koji je valjda, prema njihovom mišljenju, pretrpan poslom. Njihov prvi čovjek, Petar Mlinarić kaže kako su sakupljali popise građana zainteresiranih za posao u korisničkom centru Tele2, koji bi se u Vukovaru tek trebao otvoriti, te ih dostavljali Zavodu za zapošljavanje. Izbori stvarno tjeraju političare na svašta.

Novinarka Novog lista nazvala je vukovarski Zavod za zapošljavanje tražeći zaposlenje u centru za korisnike na što joj je službenik rekao kako Tele 2 nije obavio nikakav natječaj, ali ako poznaje nekog u njihovom HDZ-u neka im se javi jer oni primaju molbe.

Nakon toga je anonimno nazvala vukovarski HDZ i tražila posao u Tele2. Rekli su joj kako ne primaju molbe, ali da su radili "internu listu" svojih članova koji bi se rado zaposlili u novoj tvrtki. Petar Mlinarić pak nije htio razgovarati o toj temi sada pred izbore, ali se velikodušno ponudio da s novinarkom porazgovara kad izbori prođu.

"Tele2 je privatna tvrtka i može raditi kako god hoće, zar ne? Ako smo se mi s nekim dogovarali oko posla, to je naša stvar. Nikome, međutim, nismo obećali posao. Osim toga, to je bilo davno, prije mjesec i pol dana" – ipak je Mlinarić progovorio za Novi list.

Predsjednik gradskog SDP-a Željko Sabo kaže kako je HDZ primio 500 do 600 molbi i kako su to učinili pred lokalne izbore, a uopće se ne zna kada, gdje i hoće li uopće u Vukovaru biti veliki korisnički centar Tele2. Mlinarić je samo komentirao kako su to tvrdnje SDP-a "s kojim ne razgovara".

Pregovarač Tele2 za vrijeme trajanja natječaja za dobivanje koncesije za treću mrežu Borislav Škegro rekao je kako ne želi biti umješan u cijelu priču i kako objašnjenje treba tražiti od vukovarskog HDZ-a. Što o svemu misle Šveđani, Novi list nije uspio saznati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara