Vukovarski HSP: HDZ favorizira srpsku nacionalnu manjinu

KOORDINATOR HSP-a u Vukovaru Pero Ćorić na današnjoj je konferenciji za novinare u Vukovaru ocijenio da Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) "nije, niti može biti jedini predstavnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, niti ta ista srpska nacionalna manjina smije biti favorizirana od strane vladajućeg HDZa u odnosu na druge nacionalne manjine koje žive u Hrvatskoj".

"Nažalost, HDZ je postao talac SDSS-a, a srpska se nacionalna manjina favorizira u odnosu na druge manjine", rekao je Ćorić, a kao posljednji primjer izdvojio je "formiranje vlasti u Osječko-baranjskoj županiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima predsjednika Kluba vijećnika HSP-a u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije Nikole Totha - Feniksa, "zahvaljujući HDZ-ovoj politici došli smo dotle da je Norac u zatvoru, Gotovina u bijegu, a u Hrvatskom saboru sjede aboliralni četnici".

"S druge strane, brojne druge nacionalne manjine, poput slovačke, mađarske, rusinske i ukrajinske, čiji su pripadnici bili s nama u progonstvu, danas su minorizirane" rekao je Toth. Dok Srbi u Hrvatskoj dobivaju sve više vlasti, istaknuo je, Hrvati u Vojvodini izloženi su sve većem progonu.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog Županijskog vijeća HSP-a Antun-Toni Žagar najavio je da će se sabor HSP-a održati u Zagrebu 28. veljače. Prijedlog novog statuta stranke ocijenio je vrlo kvalitetnim rekavši kako će se kroz novi statut vrednovati izborni rezultati koje je HSP ostvario na parlamentarnim izborima, a koji će se uzeti u obzir i prilikom formiranje novog Glavnog stana i Predsjedništva stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara