Vukovarsko Gradsko vijeće poziva na dvosmjeran povratak

NA PRIJEDLOG Kluba vijećnika HDZ-a vukovarsko Gradsko vijeće danas je na sjednici jednoglasno prihvatilo Apel za dvosmjeran povratak.

Njime se od hrvatskih gradova zahtijeva da preuzmu skrb za svoje građane izbjeglice koji se trenutačno nalaze u Vukovaru, a od državnih tijela da svoje zaposlenike, koji sada rade u Vukovaru, zaposle u mjestima u kojima su živjeli prije Domovinskog rata.

Gradski vijećnici očekuju da bi se tako zbrinuo velik broj od 570 osoba izbjeglih u Vukovar iz drugih hrvatskih krajeva i oko 1200 osoba naseljenih u Vukovar iz sela na vukovarskom području, koje uglavnom bespravno zauzimaju privatni i državni stambeni prostor u Vukovaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinom glasova vijećnika Gradskog vijeća za novog potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je Marko Čeprnja iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Čeprnja je za potpredsjednika Gradskog vijeća izabran pošto je potkraj listopada prošle godine iznenada umro potpredsjednik SDSS-a Miloš Vojnović, koji je do smrti obnašao i dužnost potpredsjednika Gradskoga vijeća i predsjednika Kluba vijećnika SDSS-a u Gradskom vijeću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara