Vukovarsko se poglavarstvo seli u bivšu zgradu banke

U OBNOVU trokatne zgrade bivše Vukovarske banke u središtu grada Ministarstvo financija će uložiti 16 milijuna kuna i tako postati vlasnikom polovice zgrade.

Grad Vukovar je prije dvije godine iz stečajne mase Vukovarske banke kupio dio zgrade te banke, u kojoj je kao sljednik Fonda za komunalno gospodarstvo bio vlasnik jedne trećine.

Od ukupno 3200 četvornih metara službe vukovarske gradske uprave smjestit će se u 1656, Porezna uprava Ministarstva financija u 1290 i Velepromet u 200 četvornih metara. Grad sada bez naknade rabi oko 1000 četvornih metara prostora u zgradi Fine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Očekuje se da će zgrada biti useljiva u početku 2004., što ovisi o namicanju i priljevu novca´, doznaje se od gradonačelnika Vladimira Štengla. On se nada da će zgrada biti gotova još ove godine. Po njegovim riječima grad je prije dvije godine s vukovarskom Poreznom uparvom Ministarstva financija sklopio ugovor po kojem će Ministarstvo financirati obnovu te zgrade sa 16 milijuna kuna i tako postati vlasnikom i korisnikom gotovo polovice tog prostora.

´Prvi je natječaj raspisan prije godinu i pol dana i bio je određen izvođač radova, no nešto poslije je bio poništen´, rekao je Štengl.

Nakon novog natječaja potkraj 2002. sklopljen je ugovor s vinkovačkom tvrtkom ´Suhomontom´. Po njegovim riječima uređenje i priprema gradilišta je predviđena za početak ove godine, ali je odgođena zbog lošeg vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara