Washington Post ispričao se zbog kritike knjige Johna Irvinga

MJESEC dana nakon negativne kritike novog romana Johna Irvinga, list The Washington Post objavio je u nedjelju kritiku te kritike.

Irvingov "Until I Find You", u kojem autor na 824 stranice govori o svom odnosu s ocem, kritičarka Marianne Wiggins ocijenila je u izdanju od 10. srpnja kao "hrpu nedotjeranog teksta".

Wiggins, i sama pisac i finalist Nacionalne književne nagrade, također je napisala da knjiga izgleda "kao da se Irwing probudio iz noćne more i počeo mahnito diktirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ona možda i nije jedini kritičar koji dijeli to mišljenje, no svakako je jedina koje je nekoć bila udana za Salmana Rushdia, dugogodišnjeg Irvingova prijatelja. Napomenuvši da osobno poznaje Marianne Wiggins, Irving se žalio Postu koji od kritičara traži da potpišu ugovor da se "svako poznanstvo s autorom knjige" mora prijaviti uredništvu.

"Da smo znali da je Irving posvetio jedan od prijašnjih romana "A Son of the Circus" Salmanu Rushdieu, bivšem suprugu Marianne Wiggins i da su se Irving i Wiggins svojedobno družili, ne bismo to objavili", stoji u uredničkom osvrtu objavljenom u nedjelju.

"Ispričavamo se čitateljima zbog te krive procjene", dodaje se.

Ni Irving ni Wiggins, koja se razvela od Rushdiea 1993. godine nakon petogodišnjeg braka, nisu bili dostupni za komentar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara