WASHINGTON POZDRAVLJA IZRAVNE PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE

Sjedinjene Države su u ponedjeljak pozdravile najavu izravnog dijaloga između Beograda i Prištine sljedećeg tjedna u Beču i izrazile očekivanje da će obje strane prići razgovorima s ozbiljno namjerom. L

Beograd i Priština trebali bi 14. listopada u Beču započeti izravne razgovore, uključujući praktična pitanja od zajedničkog interesa poput energije i transporta, kao i pitanja nestalih osoba i izbjeglica.

"Sjedinjene Države smatraju ovaj dijalog iznimno važnim i nadaju se da će im vlada SCG i čelnici kosovske vlasti prići s ozbiljnom namjerom i poslati odgovarajuće izaslanstvo na visokoj razini na početak razgovora u Beču", priopćio je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Boucher je dodao da je početak ovih razgovora "važan korak naprijed na putu zacrtanom u rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN-a".

Američko izaslanstvo će na pregovorima voditi zamjenik pomoćnika državnog tajnika za europske i euroazijske poslove Lawrence Rossin, inače donedavni američki veleposlanik u Hrvatskoj.

(Hina) sl dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara