Washington Times: Izdajnički HDZ prodao Hrvatsku i Gotovinu da bi udobrovoljio Bruxelles

Washington Times: Izdajnički HDZ prodao Hrvatsku i Gotovinu da bi udobrovoljio Bruxelles

Foto: Nikša Stipaničev (Cropix)

"HRVATSKA je pred novim ratom. Balkan će opet eksplodirati u nasilju, a to je sada samo pitanje vremena", stoji u novoj kolumni Jeffreya T. Kuhnera u Washington Timesu gdje se analizira presuda hrvatskim generalima u Haagu, a prije svega presuda generalu Anti Gotovini.  Kuhner podsjeća na presudu napominjući kako se spominje izraz "udruženi zločinački pothvat" kao i da je general Ante Gotovina odgovoran za protjerivanje 100.000 Srba i ubojstva stotina civila.

Presuda je apsurdna, Gotovina je heroj

"Presuda suda u Haagu je apsurdna i pretjerana. General Gotovina nije ratni zločinac, nego je hrvatski domoljub i ​​heroj", napominje Kuhner dodajući da su velike zasluge Gotovine koji je zadao "odlučujući udarac srpskom diktatoru Slobodanu Miloševiću te zauvijek razbio san o Velikoj Srbiji".

Kuhner napominje kako se niz uglednih međunarodnih medija bavio operacijom Oluja i to Washington Times, The Wall Street Journal, Newsweek kao i Jerusalem Post, a svi su jednako zaključili da je Gotovina nevin jer nikada osobno nije naredio ili je tolerirao počinjenje bilo kakvog zločina.

"Sud u Haagu je političko sredstvo koje treba dati sud o balkanskim ratovima devedesetih godina. U tom smislu presuda je jasna: Sve su strane krive za zlodjela i ni jedna nacija nije više odgovorna od ostalih. Upravo je to Srbija i htjela", napominje Kuhner u svom tekstu u kojem zaključuje kako je presuda Gotovini velika pobjeda Beograda kao i da srpski 'revanšisti' predvođeni "odvratnim Nikolićem" tvrde kako bi se granice Hrvatske sada mogle i mijenjati.

Sudbina Gotovine je zapečaćena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sve su ovo razlozi zašto vladajuća stranka u Hrvatskoj, HDZ nije smjela poslati generala Gotovinu u Haag", napominje Kuhner dodajući kako je to bio preduvjet za ulazak u Europsku uniju. Isto tako, Kuhner osuđuje namjeru HDZ-a koji tvrdi da će pomoći odvjetničkom timu generala Gotovine oko žalbe za presudu, jer smatra kako je prekasno.

"Njegova sudbina je zapečaćena, bez obzira što hrvatska Vlada učini, a vođe u HDZ-u to dobro znaju", navodi Kuhner naglašavajući kako je HDZ-ov režim izdajnički jer Hrvatska gubi u miru nakon što je dobila rat.

"HDZ je izdao generala Gotovinu", tvrdi Kuhner dodajući kako je zapravo ta stranka prodala Hrvatsku, a sve kako bi udovoljili Bruxellesu. Prema kolumnistu Washington Timesa HDZ mora biti poražen, ubačen u koš povijesti i zamijenjen novom konzervativnom strankom koja neće biti izdajnička.

Prekinuti suradnju s Haagom te povući se iz pregovora

Prema njegovu mišljenju Zagreb mora prekinuti bezuvjetnu suradnju s Haškim sudom te povući se iz pregovora za ulazak u Europsku uniju, a sve kako bi se oslobodio general Gotovina. Svi slučajevi iz Haaga, moraju biti prebačeni na domaće sudove.

"Predaja generala Gotovine Haagu bila je velika pogreška. Zagreb će požaliti zbog tog dana", zaključuje Kuhner na kraju dodajući kako je haška presuda dala ultranacionalističkim Srbima ono što su željeli, a to je još jedan metak u potiljak Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara