Web objavljuje rat tradicionalnim medijima

Web objavljuje rat tradicionalnim medijima

INDEX.HR portal pokrenuo je na adresi www.media.index.hr revolucionarni news servis, jedinstven u ovom dijelu svijeta, koji na jednom mjestu okuplja i automatski prikazuje najnovije vijesti s desetaka, a uskoro stotina, izvora vijesti na hrvatskom webu.

Media.Index news servis pokrenut je paralelno i za područje Bosne i Hercegovine, Slovenije, te Srbije i Crne Gore.

"Pokrenuli smo servis koji promovira nesagledive potencijale hrvatskog weba kao ozbiljnog i ravnopravnog medija. Smatramo da se radi o ključnom događaju u razvoju hrvatskog Internet novinarstva." - izjavio je Matija Babić, urednik Index.hr portala na današnjoj press konferenciji.

Web je medij koji ne zna za nedjelju i praznike, koji ne pravi razliku između noći i dana. Vijesti se objavljuju 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, iz minute u minutu. Web je najkvalitetniji i najpouzdaniji medij po pitanju ažurnosti, multimedije i interaktivnosti.

Na hrvatskom webu postoji nekoliko stotina kvalitetnih izvora vijesti, koji se obnavljaju dnevno ili tjedno. Ovim servisom riješeni su ključni problemi weba kao medija: raspršenost informacija na stotine različitih web lokacija te anonimnost većine izvora.

O požaru u Osijeku prvi će izvijestiti OsijekOnline, poslovni rezultati Podravke prvo će biti objavljeni na Podravka.comu, najkvalitetnije tekstualne prenose derbija HNL-a možete čitati na Sportnetu. Tu su i provjereni opći portali Hej.hr, Iskon, VIP, Hinet i drugi koji će o opsadi moskovskog kazališta ili početku napada na Irak izvijestiti prije, primjerice, HTV-a. Web stranice s dnevnim vijestima imaju i popularni Radio 101, Nacional, Feral itd.

U bilo kojem trenutku dana ili noći na Media.Indexu prikazivat će se barem 20 vijesti objavljenih na hrvatskom webu u posljednjih sat vremena i na stotine vijesti objavljenih u posljednjih 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući automatiziranom sustavu koji u obzir uzima plasman vijesti na izvoru i broj čitanja vijesti, bez uredničke intervencije na naslovnici Media.Indexa prikazuju se najpopularnije vijesti s čitavog hrvatskog weba. Dogodit će se dosad nezamislivo: bok uz bok prikazivat će se najzanimljivije vijesti s web stranica Večernjeg lista, Iskona, Sportneta i, primjerice, web stranica Severine.

www.media.index.hr

Kako su o pokretanju Media.Index-a izvjestili drugi mediji:

BUG
Hej.hr
Hinet
HRT
Iskon
Radio 101
Vip
Monitor

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara