Wengen: Konferencija za novinare Ivice Kostelića

OKO STOTINU novinara okupilo se danas poslijepodne u Wengenu na konferenciji za novinare koju je održao najbolji svjetski slalomaš Ivica Kostelić.

Ivica je pred novinarima pročitao izjavu koju je jučer uputio domaćoj i svjetskoj javnosti, a u kojoj je odbacio zlonamjerne konstrukcije objavljene u zagrebačkom tjedniku ´Nacional´, koji ga je optužio da je simpatizer nacističke ideologije.

Ivica Kostelić istaknuo je da on, i cijela obitelj, preziru nacizam i da ga doživljavaju kao jedno od najvećih zala svjetske povijesti.

Napomenuo je da je nakon jednog od najvećih uspjeha u posljednje vrijeme, pobjede u slalomu u Kranjskoj Gori, jedna je njegova izjava (da je bio spreman kao njemački vojnici 22. lipnja 1941.) istrgnuta iz konteksta i potpuno pogrešno interpretirana. Ukoliko sam tom rečenicom nekoga povrijedio, najiskrenije se ispričavam, jer to svakako nije bila moja namjera, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, istaknuo je kako je najtužnije i najsramnije to što mu se tako grubo podmeće u njegovoj domovini za koju nastupa s toliko srca i želje, te da svjetski listovi, bez provjere, prenesu jedan takav zlonamjeran tekst iz žutog tiska.

Odgojen sam, kazao je, da iznad svega cijenim i poštujem svakog čovjeka bez obzira na pripadnost naciji, vjeri ili rasi, te da osudim svaki ekstremizam, nasilje i netoleranciju.

Na konferenciji za novinare bili su nazočni i Ivičin trener Vicencij Jovan, serviser i trener Ivica Franjko, fizioterapeut Damir Luketić, te glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Prije početka pressice novinarima je rečeno da će Ivica samo pročitati izjavu, pa novinari i nisu postavljali pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara