WHO: Humanitarna situacija u Darfuru bolja

Humanitarna kriza u području Darfura, donedavno smatrana najtežom na svijetu, u posljednje je vrijeme poprimila manje tragične razmjere, a smrtnost od gladi i raznih bolesti je smanjena, izjavio je u utorak visoki dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) David Nabarro.

Unatoč tomu što je riječ o nepotpunim informacijama, postoje indicije prema kojima je broj osoba koje umiru od gladi i zaraznih bolesti među 1,5 milijuna stanovnika te regije zapadnog Sudana znatno smanjen, kazao je Nabarro. "Prema meni dostupnim informacijama, broj umrlih od gladi i zaraznih bolesti u regiji je manji", rekao je Nabarro.

UN-ova zdravstvena agencija još ne raspolaže najnovijim podacima o stupnju mortaliteta u raznim izbjegličkim kampovima Darfura, zbog opasnosti kojima su ondje i dalje izloženi predstavnici međunarodnih humanitarnih agencija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom listopada, studenoga i prosinca primjerice nismo imali toliko zabilježenih slučajeva dizenterije, dijareje i hepatitisa kao u lipnju, kolovozu i rujnu, što je dobar znak", kazao je Nabarro.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara