Woody Allen otvara 60. venecijansku Mostru

NEWYORŠKI redatelj Woddy Allen otvorit će 27. kolovoza šezdeseti venecijanski filmski festival svjetskom premijerom svog novog filma "Anything Else", priopćili su organizatori.

"Bit će to za mene velika čast", rekao je glumac i redatelj u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici venecijanske Mostre.

Zadovoljno je i ravnateljstvo festivala: "Njegov boravak među nama bit će pravi užitak za sve", rekao je Moritz de Hadeln, direktor Mostre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Woody Allen obožava Veneciju, a od 1993. do 2001. godine bio je stalni sudionik festivala, podsjeća dnevnik "La Repubblica". Šaleći se na temu svoje ljubavi prema Veneciji, Woody Allen je jednom rekao: "Iako turisti ne daju ni novčić da pogledaju moje filmove, svi bi me htjeli vidjeti u gondoli."

Više puta je Novu godinu dočekao u Duždevoj palači, gdje je proslavio i svoje vjenčanje sa Soon-Yi, ali još nikada nije boravio u laguni tijekom filmske smotre.

"Jako sam sretan", istaknuo je Allen u priopćenju, podsjećajući da je to za njega prvorazredni događaj. U njegovu novom filmu glume Jason Biggs, Christina Ricci i Jeremy Fallon.

Što se tiče njegova sadržaja, organizatori festivala su se ograničili na izjavu da je nekolicina ljudi koji su ga vidjeli, "oduševljena". Festival će trajati do 6. rujna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara