Woody Allen otvorio filmski festival u San Sebastianu

WOODY ALLEN otvorio je u petak 52. filmski festival u španjolskome gradu San Sebastianu svjetskom premijerom svoga najnovijega filma "Melinda i Melinda", ali taj će osmodnevni filmski događaj ove godine biti izrazito latinoamerički obojen.

Tragedija, komedija, "sve ovisi o tome kroz kakve naočale gledate", rekao je Woody Allen na premijeri svoga filma. Bude li američki predsjednik "ponovno izabran (u studenome), to će automatski biti tragedija", rekao je taj američki redatelj i glumac na humorom začinjenoj konferenciji za novinare.

Publika je pozdravila film "Melinda i Melinda", spoj dviju priča, drame i lagane romantične komedije s istom glavnom junakinjom Melindom, čije je ime izabrano samo zato što se jednostavno tipka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Španjolski redatelj Pedro Almodovar predao je Woodyju Allenu posebnu nagradu kojom je obilježen njegov doprinos filmskoj industriji, a onda su posjetitelji festivala mogli početi uživati u raznoliku izboru latino filmova.

Svi prikazani filmovi neće biti u konkurenciji za prestižnu nagradu Concha de Oro (Zlatna školjka).

Allenov sunarodnjak Oliver Stone na festival stiže u subotu, a izvan konkurencije predstavlja dokumentarac "Looking for Fidel" o svojim intervjuima s kubanskim predsjednikom Fidelom Castrom.

Na čelu šestočlanoga žirija bit će španjolsko-peruanski autor Mario Vargas Llosa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara