Yahoo ni pod koju cijenu ne želi pripasti Microsoftu

NAKON isteka roka za prihvaćanje ponude Microsofta za preuzimanjem, Yahoo pregovara s medijskom grupacijom Time Warner kako bi se udružio s njenim ogrankom AOL.

Yahoo se želi udružiti s AOL-om kako bi izbjegao "neprijateljsko" preuzimanje od strane Microsofta čija je ponuda od 44,6 milijardi dolara, kako smatraju u Yahoou, premala. No s druge strane, Microsoft pregovara s kompanijom News o podnošenju zajedničke ponude za kupnju Yahooa.

Pozitivan dogovor između Yahooa i Time Warnera mogao bi dosegnuti vrijednost od 10 milijardi dolara, a spajanjem Yahooa i AOL-a Time Warneru bi pripalo 20 posto vlasništva u zajedničkom konzorciju čime bi pak Yahoo prikupio dovoljno financijskih sredstava za otkup određenog broja svojih dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičari tvrde kako je to logičan dogovor s obzirom da od spajanja AOL-a i Time Warnera gubitci Tima Warnera rastu i trebali bi pronaći čvršće i sigurnije rukovodstvo koje se možda krije u tvrtki Yahoo.

Iako je još sve u povojima, analitičari naslućuju kako bi u slučaju spajanja Microsofta i kompanije News ponuda za Yahoo bila povećana čime bi Microsoft "sam sebe pljusnuo" jer prethodne tvrdnje od strane Microsofta bile te da Yahoo ne vrijedi ni dolara više.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara