Yoko i Meryl ušle u leksikon najpoznatijih žena

Meryl Streep i Yoko Ono dobile su ovih dana rijetku čast ušavši u novo izdanje leksikona "Dictionary of Women's Biography", u kojem su objavljene biografije više od 2000 poznatih žena.

Obnovljeno izdanje uglednog leksikona daje kratku biografiju poznatih žena, te pojašnjava kako su se uspjele izboriti za priznanje u pretežno muškom svijetu.

Od žena pilota do trovačica, od kraljica do kuharica, više od 2.000 žena našlo se u knjizi autorica Maggy Hendry i Jenny Uglow.

"Yoko Ono je bila konceptualna umjetnica, ali je poslije postala poznatija po raspadu Beatlesa", rekla je Hendry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prvom obnovljenom izdanju leksikona, pet godina nakon objavljivanja, hollywoodska veteranka Meryl Streep dobila je svoje mjesto zajedno s pionirkom televizijskih komičnih serija Lucille Ball. U rječniku postoji i lista afro-amerikanki.

"Kao američka državna tajnica Condoleezza Rice je najmoćnija žena na svijetu. Oprah Winfrey uzor je afro-amerikancima, a teniske sestre Williams su također jaki uzori", dodala je Hendry.

U leksikonu su svoje mjesto našle i Ellen MacArthur koja je nedavno prva sama preplovila svijet, te Lorena Bobitt koja je odsjekla mužev penis nakon godina zlostavljanja i ponižavanja.

(Hina) xbis ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara