Za 11 zolji i više strojnica i bombi pet godina zatvora

PRVOOPTUŽBENI za ilegalno posjedovanje 11 komada zolji te više strojnica, bombi i streljiva Renato Prajz danas je na zagrebačkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Hrvoje Kaštelac, optužen da mu je pomagao osuđen je na godinu i četiri mjeseca, dok su bivši policajac Ivica Brkljač, Branko Orlić i Renatov brat Ilioja Prajz, također zbog pomaganja osuđeni na godinu dana zatvora.

Do kraja suđenja jedino je Orlić priznao krivnju, rekavši da mu je Prajz oružje dao na čuvanje, pa je jutros pušten iz pritvora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvooptuženom Prajzu je pritvor produljen. Sud mu je kao otegotnu okolnost uzeo činjenicu da mu je u veljači ove godine transplantirana jetra, jer ga ni tako teška operacija nije priječila u kriminalu. Također on je i ranije osuđivan, a 2003. mu je ublažena kazna zbog ubojstva, utvrdio je sud.

Skupina koju je policija osumnjičila zbog krijumčarenja oružja uhićena je početkom srpnja ove godine, nakon što je kod njih pronašla oružje. Tada je uhićeno 13 osoba, no policija je uspjela samo petorici dokazati kaznena djela pa je ostale nakon obrade pustila na slobodu.

Policija tada nije utvrdila jesu li zaplijenjene strojnice, zolje, ručne bombe bile namijenjene hrvatskom ili inozemnom tržištu, a niti jedan komad naoružanja, nije se povezivao s nekim ranije počinjenim kaznenim djelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara