Za 39 uhićenih u Radićevoj ulici Državno odvjetništvo traži mjesec dana pritvora

Foto: Dragan Matić / Cropix

DRŽAVNO odvjetništvo je za 34 osobe koje su uhićene tijekom subotnjeg protuvladinog prosvjeda u Radićevoj ulici traži pokretanje istrage i jednomjesečni pritvor.

Strahuje se da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke te ponoviti nerede zbog kojih su završili u pritvoru. O zahtjevu Državnog odvjetništva danas bi trebao odlučiti sudac Županijskog suda u Zagrebu.

Najmlađim uhićeni ima 15 godina

I za petoricu uhićenih maloljetnika je Državno odvjetništvo zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora i pokretanje pripremnog postupka. Petorku se tereti za uništavanje imovine, dvojicu od njih da su bili u skupini koja je napala službenu osobu, a dvojicu za napad na službenu osobu. Najmlađi uhićeni ima samo 15 godina.

Sve za koje je zatražen jednomjesečni pritvor se sumnjiči da su u subotu krenuli Radićevom ulicom kako bi probili kordon policije koji ih je trebao spriječiti da dođu na Markov trg, gdje se nalaze zgrade Vlade i Sabora. Oni koji su optuženi za napad na službenu osobu mogli bi dobiti kaznu zatvora i do tri godine, dok oni optuženi za napad na službenu osobu čeka novčana kazna ili kazna zatvora do godine dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara