ZA 400. GODIŠNJICU NOVO IZDANJE DON QUIJOTEA

Don Quijote Miguela de Cervantesa bit će objavljen u novom izdanju koje su priredili najveći svjetski stručnjaci kako bi obilježili 400 godina od pojavljivanja prvog dijela romana koji je utemeljio modernu zapadnu književnost.

Ukupno 3000 stranica u dva toma donose bilješke, kritike, filološke ispravke, odnosno "enciklopediju Cervantesova djela", rekao je u ponedjeljak u Madridu urednik izdanja Francisco Rico na predstavljanju novinarima.

Na inicijativu Instituta Cervantes, međunarodne organizacije za promicanje španjolske kulture, suizdavači izdanja su Galaxia Gutenberg i Circulo de Lectores.

U prvom tomu objavljeno je originalno djelo uz bilješke namijenjene svim čitateljima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi tom sadrži iscrpne kritike, bogate ilustracije originalnih stranica knjiga iz Don Quijoteove biblioteke, stare zemljovide "puteva Manche" na kojima su se slavni konjanik i njegov štitonoša Sancho Panza borili protiv vjetrenjača, prikaze rodne kuće, slike srednjovjekovnih kostima...

Nekoliko godina stotinjak stručnjaka "od Meksika do Moskve" radilo je i ispravljalo pogreške "nekih beskrupuloznih izdavača, loših filologa", objasnio je Rico, profesor španjolske srednjovjekovne književnosti na sveučilištu u Barceloni.

(Hina) xtm ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara