Za alkarske konje ubuduće se skrbi Tvrtka Alkarska ergela

Za alkarske konje ubuduće se skrbi Tvrtka Alkarska ergela
NA TRGOVAČKOM sudu u Splitu registrirana je tvrtka Alkarska ergela, koju je Viteško alkarsko društvo utemeljilo kako bi, među ostalim, trajno osiguralo uzgoj vlastitih konja za alkarska natjecanja i svečanosti.

O konjima na hipodromu, gdje se nalaze štale i drugi prostori za smještaj i skrb konja, ubuduće će se, umijesto vojske, skrbiti Viteško alkarsko društvo, odnosno tvrtka Alkarska ergela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska se vojska, naime, o alkarskim konjima skrbila od 1994., kad je utemeljena počasna konjanička bojna predsjednika države, koja je sada ukinuta.

Inače, u tim štalama je 20 jahaćih konja, među kojima je šest punokrvnih engleskih kobila i tri punokrvna pastuha, a nabavit će se još tri punokrvne kobile.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva za početak rada Alkarske ergele, u kojoj će biti zaposleno šest radnika, s direktorom veterinarom na čelu, dat će milijun kuna, a najveći dio hrane za konje osiguravat će se na državnim njivama u Sinjskom polju i na hipodromu, doznaje se u Upravi Viteškog alkarskog društva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara