Za desetak dana formiranje komisije za Ustav Srbije

KOMISIJA za izradu novog ustava Srbije, u koju će ući najširi krug stručnjaka i političkih stranaka vlasti i oporbe, trebala bi biti formirana za desetak dana, najavila je danas na konferenciji za novinare, Gordana Čomić, potpredsjednica Demokratske stranke srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Postoji nekoliko spornih pitanja oko novog ustava, kazala je potpredsjednika Demokratske stranke, ali bitno je pitanje za koji će se nivo decentralizacije ustavotvorci odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srbijanski ministar policije Dušan Mihajlović potvrdio je danas novosadskom ´Građanskom listu´ da će Vojvodina, koja traži ponovnu uspostavu autonomije, imati vlastitu policijsku upravu, koja više neće biti tek ekspozitura policijske uprave u Beogradu. On je rekao da će Vlada Srbije prihvatiti sve sugestije stručnjaka Vijeća Europe i OESS-a kako bi policija u Srbiji bila ustrojena sukladno zakonodavstvu Europske unije.

Skupština Srbije, prema ranijim najavama, trebala bi usvojiti novi ustav Srbije, a tek potom bi trebali biti raspisani predsjednički izbori u Srbiji, odluka je predsjednice parlamenta Nataše Mićić, ujedno i vršiteljice dužnosti predsjednika Srbije. Ona je tu funkciju preuzela nakon što u dva navrata - zbog nedovoljnog odaziva birača - predsjednički izbori nisu uspjeli, a haaškom optuženiku Milanu Milutinoviću 29. prosinca prošle godine istekao predsjednički mandat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara