Za držanje sina u kavezu Amerikanka dobila 20 godina zatvora

SVOG, danas 17-godišnjeg, posvojenog sina Brenda Sullivan je držala njegov cijeli život u kavezu zbog čega joj je sud dodijelio kaznu od 20 godina zatvora.

Ispred suca u Jacksonvilleu, u Floridi, Sullivan je u siječnju ove godine priznala krivnju, i to po sve tri točke optužnice koje su je teretile za zlostavljanje djece. Socijalni radnici pronašli su nesretnog tinejdžera 2005. godine. Bio je u užasnom stanju, težio je samo 22 kilograma.

U prvi mah Sullivan se pred sudom branila tvrdeći da joj je socijalna služba savjetovala da zbog zdravstvenih problema dječaka drži u dječjem krevetiću, javlja AP. Sullivan se još brinula za dvoje blizanaca koje je posvojila još dok su bili dojenčad. Sada imaju 13 godina i na sudu su svjedočili kako su i oni sami živjeli u sličnim uvjetima, odnosno u kavezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je bila uhitila i Sullivanina muža, no on je umro čekajući suđenje 2007. godine. Njen odvjetnik, Charles Fletcher kazao je kako Sullivan ne zaslužuje zatvor jer ne predstavlja prijetnju društvu. Također je najavio žalbu na presudu.

J.M. 
Foto: Arhiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara