Za Hrvatsku marikulturu 4,2 milijuna eura

U POSLOVNO - INOVACIJSKOM centru Hrvatske danas je potpisan ugovor o financiranju Poslovno investicijskog centra za marikulturu vrijedan 1,8 milijuna eura.

Za projekt Marbic u dubrovačkom području predviđena su sredstva u visini 1,8 milijuna eura u obliku zajma i bespovratnih sredstava. Ostatak sredstava u visini 2,4 milijuna eura osigurat će Sveučilište u Dubrovniku te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Ugovor o pokretanju novog razvojno-istraživačkog centra potpisali su u ime Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske direktor Dalibor Marijanović, a u ime Maribic-a direktor dr. sc. Jurica Jug-Dujaković, uz nazočnost direktorice programa Techro dr. sc. Ivane Nagy. Projekt Marbic bit će smješten u uvali Bistrina u Malostonskom zaljevu pri čemu će se osigurati potrebna podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva na području akvakulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi suradnje obučavat će se poduzetnici, ali i pružati pomoć pri usvajanju novih uzgojnih tehnologija i standarda proizvodnje, menadžmenta i marketinga. Centar će instalirati i vlastitit pogon za proizvodnju riblje mlađi, mlađi školjkaša te konzumne ribe i kamenica.

Program Techro uz programe Razum, Vencro, Ircro i Koncro čini niz od pet potprograma koji su sastavnice programa "Poticanje poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama". Uključuje državne poticaje poduzetništvu utemeljenom na inovacijama i novim tehnologijama, a njegova provedba povjerena je Poslovno-inovacijskom centru Hrvatske - Bicrou.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara