Za internet nema recesije

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (AFP)

GLOBALNA ekonomska kriza zahvatila je sve pore života, osim jedne; internet je jači nego ikad. Međunarodni internetski promet se u posljednjih godinu dana povećao za visokih 79 posto.

Analitičari ocjenjuju da je svjetska ekonomska kriza pozitivno utjecala na korištenje interneta, što je, s obzirom na niske troškove pristupa brzome internetu u razvijenim zemljama, logičan rezultat.

Analitička kuća Telegeography u svojem istraživanju navodi da se međunarodni internetski promet od sredine 2008. godine do sredine 2009. godine povećao za 79 posto. U svojem projektu, istraživači su analizirali promet među pojedinim državama, dok internetski promet unutar samih država nisu analizirali.

Rezultat o visokom povećanju korisnika interneta povezan je s rastom internetskih veza u istočnoj Europi, južnoj Aziji i na Bliskom istoku. Primjetna su velika državna ulaganja u infrastrukturu te sve viša kvaliteta ponude pojedinih internetskih operatera. Globalno gledano, internetska infrastruktura je trenutno za 60 posto bolja nego 2007. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara