Za lov na Gotovinu Vlada izdvojila dodatnih 17 milijuna kuna

VLADA je na nedavnoj raspravi o rebalansu državnog proračuna donijela odluku da se Protuobavještajnoj agenciji odobre izvanredna financijska sredstva od 17 milijuna kuna za "lov" na Antu Gotovinu.

Kako piše Globus, financijska injekcija POA-i isključivo je namjenjena u svrhu ulaska u trag odbjeglom generalu. Nedavno je Vlada s istom svrhom agentima POA-e dodijelila sredstva u visini od 70 milijuna kuna.

Na sjednici nije definirano kako će Tomislav Karamarko, ravnatelj POA-e, raspodijeliti novac. Stručnjaci smatraju da će dio novca koji je Vlada dala POA-i ići za plaćanje doušnika i informatora koji bi trebali locirati Gotovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu je odluku Vlada Ive Sanadera donijela u tajnosti zbog straha od pritiska opozicije, iako bi vijest o ulaganju dodatnih sredstava za traženje odbjeglog generala mogla "udoborovoljiti" EU, SAD i Carlu Del Ponte.

Kako piše Globus, odluka je u rangu najviših državnih tajni, jer bi njenim "curenjem" mogla izazvati negodovanje desno orijentiranog dijela javnosti i medija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara