Za metro u Zagrebu osigurana tek inicijalna sredstva

PROČELNIK Gradskog ureda za promet Davor Jelavić danas je rekao da su za realizaciju projekta metroa ili lake željeznice u Zagrebu, koji je proizašao iz Prometne studije, osigurana tek inicijalna sredstva.

S pet milijuna kuna, osiguranih iz gradskog proračuna, izrađuje se programski zadatak vezan uz sustav lakotračne prometne infrastrukture, djelomično podzemne i djelomično nadzemne, pojasnio je Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, stambeno i komunalno gospodarstvo, promet i veze komentirajući napise u novinama da zadnjih par dana Zagreb gradi metro odnosno lakotračnu željeznicu.

"Ispada da je metro već izrađen, a to je tek početak", rekao je Jelavić nakon sjednice Poglavarstva napominjući da se o realizaciji tog projekta trebaju izjasniti stručno-znanstvene institucije i dodajući kako će taj projekt Poglavarstvo razmotriti na zatvorenoj sjednici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da su napisi proizašli iz dobro poznate Prometne studije koja tekstualno i grafički sadrži prikaz jednog takvog objekata lakotračne željeznice. No, rekao je i kako je daleko od toga da je taj projekt pri kraju.

Jelavić je istaknuo da je na zagrebačkim prometnicama više od 400.000 automobila i da prometne probleme treba riješiti kako bi se moglo normalno prometovati te dodao da mogućnost vidi u tome da se promet preseli na tračnice kroz gradnju sustava lakotračne željeznice.

Najavio je da je iz Prometne studije u idućoj godini u planu izgradnja Jankomirskog mosta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara