Za Mirjanom Marković raspisana tjeralica

ZA MIRJANOM MARKOVIĆ, suprugom haaškog optuženika Slobodana Miloševića i predsjednicom Jugoslavenske ljevice, vijeće Okružnog suda u Beogradu raspisalo je tjeralicu i odredilo joj pritvor zbog neodazivanja na suđenje protiv bivših dužnosnika zbog dodjele stanova iz državnog fonda.

Javna tužiteljica Zorica Popović, prenose današnje "Večernje novosti", izjavila je da je tužiteljstvo obaviješteno da je Mirjana Marković 21. veljače napustila zemlju i da se nalazi u Moskvi, te podsjetila da se optužena nije odazvala na prethodno ročište krajem veljače, pa je zbog toga suđenje bilo odloženo za četvrtak, ali se Markovićeva ponovo nije pojavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mirjanu Marković se tereti da je, među ostalim, posredovala da se iz republičkog službenog stambenog fonda dodijeli stan u središtu Beograda dadilji njenog unuka Marka.

Markovićeva se, nakon nedavnog pronalaženja tijela Ivana Stambolića, bivšeg predsjednika Srbije, otetog i ubijenog 25. kolovoza 2000. godine, u mnogim izjavama spominjala kao mogući nalogodavac tog ubojstva. Prema nekim naznakama, pobjegla je u Rusiju, gdje navodno, nakon bijega u listopadu 2000. godine boravi i njen sin Marko Milošević, za kojim je već raspisana Interpolova potjernica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara