Za njih je kriza nepoznat pojam: Tvrtka iz Dubaija naručila 32 nova Airbusa

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

EMIRATES, bliskoistočna zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Dubaiju, potvrdila je danas da je od francuske tvrtke za proizvodnju aviona Airbus naručila čak 32 nova zrakoplova tipa A380.

Kako prenose svjetski mediji, vrijednost narudžbe je vrtoglavih 11,5 milijardi dolara. Ista je tvrtka još 2008. naručila 58 takvih zrakoplova, a do sada im je isporučeno 10, što znači da će, u skladu s postignutim dogovorom, francuski proizvođač do 2017. godine Emiratesima isporučiti ukupno čak 90 aviona tipa A380.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izvršni direktor Airbusa Tom Enders je nakon potpisanog sporazuma izjavio kako je to najveća pojedinačna narudžba zrakoplova 380 koju je njegova tvrtka do sada primila. Glavni operativni direktor Airbusa John Leahy rekao je kako tvrtka u ovom trenutku ima ukupno 17 kupaca i ukupno 234 narudžbe za zrakoplove tipa A380, od čega ih je 30 već isporučeno kupcima.

Svjetski stručnjaci tvrde kako je najnovijom narudžbom Emirates samo potvrdio ranije pretpostavke da namjerava postati vodeći svjetski prijevoznik te da Dubai promovira kao novo veliko središte svjetskog zračnog prometa. Takvu je namjeru danas potvrdio i sam predsjednik Emiratesa šeik Ahmed bin Said Al Maktum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara