Za pljačkaša banke i ubojicu policajca podnesen istražni zahtjev

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Čakovcu danas je istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu podnijelo istražni zahtjev protiv okrivljenika Marsela Budimira (30) iz Zagreba za više kažnjivih djela počinjenih u srijedu, među kojima i ubojstvo policajca, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Daroslav Mesarov, županijski državni odvjetnik u Čakovcu.L

U istražnom nalogu i zahtjevu za određivanje pritvora navodi se da se Budimir osnovano sumnjiči da je 12. veljače u Poslovnici Varaždinske banke u Nedelišću počinio kažnjivo djelo oružanog razbojništva i opljačkao 311.253 kune. Bježeći, u Dobšinoj Grabi nedaleko od mosta preko Drave počinio je teško ubojstvo policajca Željka Murka(32) i kažnjivo djelo pokušaja teškog ubojstva policajca Stjepana Balića. Isto tako, prijeteći oružjem, zatražio je od vlasnika vikendice Mirka Špicara da ga automobilom odveze izvan policijskog okružja. Za takva kažnjiva djela predviđene su kazne od osam godina do dugotrajna zatvora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je pak izvijestio istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Mladen Oštrek, koji je u četvrtak navečer ispitao Budimira, koji se brani šutnjom, određen mu je pritvor od 48 sati. O istražnom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva sudac treba odlučiti u roku od 72 sata kad istekne 48-satni pritvor. Sudac Oštrek je kazao da će zbog okolnosti osumnjičeniku zasigurno odrediti istražni pritvor od mjesec dana.

                                                                     Fotografija: HRT
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara