Za ratni zločin M. Ždrnji 3 godine i 6 mjeseci zatvora

PRIPADNIK vojne policije bivše JNA Milovana Ždrnju (1963.), zbog ratnog zločina počinjenog nad civilnim stanovništvom u jesen 1991. godine, vijeće Županijskog suda u Vukovaru danas je nepravomoćno osudilo na zatvorsku kaznu u trajanju 3 godine i 6 mjeseci.

Čitajući presudu, sudac Nikola Bešenski rekao je kako je tijekom sudskog postupka, koji je počeo u lipnju 2004., dokazano da je Milovan Ždrnja u jutarnjim satima 20. studenoga 1991. u zarobljeničkom logoru u Srijemskoj Mitrovici (Srbija i Crna Gora), u koji su dovođeni zarobljeni hrvatski branitelji i civili nakon pada Vukovara, udario zarobljenika Ivicu Pavića, iako je vidio da je on ranjen u obje noge i jedva stoji od iscrpljenosti.

U trajanje zatvorske kazne Ždrnji će se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru Okružnog zatvora u Osijeku u razdoblju od 18. srpnja do 7. kolovoza 2002., gdje se nalazio nakon uhićenja 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do uhićenja Ždrnja je bio zaposlen kao policajac u PU vukovarsko-srijemskoj.

Tijekom sudskog postupka, u kojemu se branio sa slobode, Milan Ždrnja izjavio je kako 20. studenoga 1991. nije bio u Srijemskoj Mitrovici, niti je udario Ivicu Pavića te se ne osjeća krivim.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara