Za stravičnu nesreću na Trešnjevci kriva brzina, vozač u šoku nakon što je ubio pješake

Za stravičnu nesreću na Trešnjevci kriva brzina, vozač u šoku nakon što je ubio pješake

Tekst: I.M.
Foto: čitatelj Indexa; Drago Sopta, Šime Šokota / Cropix

STRAVIČNOJ prometnoj nesreći koja se u subotu, nekoliko minuta prije 17 sati dogodila u Krapinskoj ulici u Zagrebu, kumovala je prevelika brzina. 25-godišnji vozač automobila Chevrolet Epica, koji je naletio na grupu pješaka i pritom ih dvoje ubio, nije bio pod utjecajem alkohola. Zbog tragedije koju je prouzročio nalazi se u stanju šoka.

Policiji je nakon nesreće navodno kazao kako je nadzor nad automobilom izgubio jer mu je pred vozilo istrčao pas, ali u službenom policijskom izvješću stoji kako je prilikom ulaska u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine, kotačima automobila okrznuo rubnik ceste te je zbog toga došlo do zanošenja vozila.

Automobil koji se velikom brzinom nekontrolirano kretao završio je na nogostupu, gdje je udario 51-godišnjeg slovenskog državljanina i 64-godišnju hrvatsku državljanku. Potom se automobil nastavio rotirati te je bočnim dijelom naletio na betonsko-metalnu ogradu, nakon čega je odbačen na trećeg pješaka, 71-godišnjeg slovenskog državljanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51-godišnjak je poginuo na mjestu nesreće, a nesretna 64-godišnjakinja je preminula u vozilu Hitne pomoći, na putu do bolnice. Liječnička pomoć lakše ozlijeđenom 71-godišnjaku je pružena u KB Sestara milosrdnica. Zbog trajanja očevida promet Krapinskom ulicom, od Selske ceste do Kostalske ulice, bio je obustavljen sve do 19.35 sati.

Kobna Krapinska: Prije četiri godine na križanju s Ozaljskom automobilom pokosio osam ljudi

Na križanju Krapinske ulice sa Ozaljskom, pokraj Trešnjevačkog placa, 31. listopada 2006. godine se dogodila stravična prometna nesreća. Tada je automobil također naletio na grupu pješaka. Poginula je 25-godišnja Ivana Nekić, a još sedam osoba je ozlijeđeno. Za nesreću su se krivili vozač Golfa, koji je skretao ulijevo na mjestu gdje to nije dozvoljeno te vozač BMW-a koji mu je velikom brzinom dolazio u susret te pokupio pješake, navodno pri pokušaju da izbjegne sudar. Ta nesreća još uvijek nije dobila svoj konačni sudski epilog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara