Za ubijene roditelje u Paulin Dvoru sinu 200.000 kuna odštete

NA OPĆINSKOM SUDU u Osijeku danas je potvrđeno da je Građanski odjel tog suda donio nepravomoćnu presudu po kojoj Nenadu Jeliću, sinu Anđe i Boška Jelića, koji su potkraj 1991. ubijeni u Paulin Dvoru, hrvatska država zbog duševnih boli mora platiti 200.000 kuna.

Po neslužbenim podatcima to je prva takva presuda na osječkom Općinskom sudu, premda je do sada podneseno više odštetnih zahtjeva.

Roditelji Nenada Jelića (koji desetak godina živi u Njemačkoj) ubijeni su zajedno s još 17 srpskih civila u Paulin Dvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vrhovni je sud prošli mjesec Nikoli Ivankoviću, osuđenu na Županijskom sudu u Osijeku za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Paulin Dvoru, zatvorsku kaznu od 12 godina povisio na 15, a oslobođenu optužaba Enesu Viteškiću odredio ponovno suđenje. Njih se tereti da su kao pripadnici 130. brigade Hrvatske vojske iz osvete ubili 19 srpskih civila, kad su čuli da je poginuo njihov suborac.

Na Općinskom sudu su izvijestili kako je Nenad Jelić, sin ubijene Anđe i Boška Jelića, uložio potkraj prošlog mjeseca žalbu na presudu o 200.000 kuna odštete koja je donesena prošli mjesec.

Žalbu na presudu Građanskog odjela Općinskog suda uložila je i hrvatska država s obrazloženjem
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara