Za vrijeme mirovne konferencije eksplozije uzdrmale Bagdad, najmanje 20 poginulih

Za vrijeme mirovne konferencije eksplozije uzdrmale Bagdad, najmanje 20 poginulih

SNAŽNE eksplozije koje su danas uzdrmale Bagdad, dogodile su se u blizini mjesta održavanja regionalne mirovne konferencije na kojoj se predstavnici SAD-a, Irana i Sirije pokušavaju dogovoriti oko premošćivanja 28-godišnjeg diplomatskog jaza, prenosi CNN.

Dvije minobacačke rakete pale su u strogo čuvanu "Zelenu zonu", u blizini zgrada stranih ministarstava. Na sreću, nisu uzrokovale nikakvu veću štetu.

Na otvaranju konferencije, irački premijer upozorio je na činjenicu da njegova zemlja ne treba biti "bojno polje" za međunarodne sporove. "Ne želimo da Irak i njegovo tlo, njegove ulice i njegovi gradovi budu bojna polja za rješavanje regionalnih i međunarodnih sukoba." - rekao je Nuri al-Maliki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se njegova Vlada "neće miješati u poslove i sporove drugih zemalja niti koristiti njihov teritorij kao bazu za napade na druge", te kako i od drugih očekuju da zauzmu isto stajalište.

U eksploziji auto-bombe u šiitskom predjelu Bagdada, poginulo je najmanje 20 civila. Eksplozija koja je uzdrmala središte Sadr Citya ostavila je za sobom i najmanje 45 ozlijeđenih.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara