Za zbrinjavanje otpada sredstva i iz Fonda za okoliš

LOKALNE jedinice koje imaju problema oko zbrinjavanja otpada uskoro će dobiti mogućnost da dio sredstava za tu namjenu namaknu iz Fonda za zaštitu i očuvanje okoliša i energetsku učinkovitost.

Naime, od 1. ožujka, kod registracije motornih vozila počet će se naplaćivati posebna naknada tzv. ekološka renta koja će se slijevati u Fond, a lokalne jedinice i gospodarski subjekti koji ju plaćaju imat će pravo tražiti dio sredstava za programe zbrinjavanja otpada, zaštite okoliša i sl.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačne naknade za sve vrste motornih vozila od automobila do radnih strojeva, definirane su vladinom uredbom o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za uvođenje posebne naknade za motorna vozila.

Pojedinačne će se naknade množiti s korektivnim koeficijentima koji će ovisiti o vrsti vozila i goriva, obujmu motora i starosti vozila. Bazna naknada za osobne automobile iznosi 80,00 kuna, a vlasnici starijih i snažnijih automobila, zbog korektivnih koeficijenata plaćat će veću naknadu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara