ZABRANA PUŠENJA NA ČETIRI PLAŽE U LOS ANGELESU

Gradske vlasti Los Angelesa glasovale su za zabranu pušenja na četirima gradskim plažama i očekuje se da gradonačelnik James K. Hahn uskoro potpiše novi zakon, pišu u nedjelju novine.

Gradsko je poglavarstvo u petak jednoglasno glasovalo kao i poglavarstvo Sanata Monice u ožujku. Zabrane pušenja već su uvedene i na drugim kalifornijskim plažama u sklopu trenda koji se širi Sjedinjenim Državama, a pušače je već izbacio iz ureda i kafića.

Borci za zdravlje i očuvanje okoliša pozdravili su novu odluku koja bi na snagu mogla stupiti prije lipnja, piše Los Angeles Times.

Novom će se mjerom zabraniti pušenje od Malibua do Manhattan Beacha, a bit će zabranjeno i na Venice Beachu, plaži koja privlači turiste iz cijeloga svijeta.

Prekršitelji zakona mogu dobiti i do 250 dolara kazne, ali gradske vlasti očekuju da provedba odredbe o zabrani bude slična kao i u gradskim parkovima, gdje je se ljudi sami pridržavaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan član gradskoga vijeća rekao je da odbačeni opušci puštaju kemikalije u pijesak i more i tako ugrožavaju biljke i životinje te da se nada da će se zabranom doći do čišćih plaža.

Protivnik zabrane Richard Hall žali se da se ograničavaju prava velikoga dijela stanovništva.

"Kamo može otići pušač ako ne na otvoreno, na javnu plažu?", kaže Hall. "Ne mogu u kafiće, ne mogu na utakmicu. Preskupo plaćam svoju naviku i svoj životni stil", žali se.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara