Zabranili studentu ulazak u pulski klub Uljanik zato što je slijep?!

Zabranili studentu ulazak u pulski klub Uljanik zato što je slijep?!

Foto: Manuel Angelini / Glas Istre

ZAŠTITARI legendarnog pulskog kluba Uljanik zabranili su ovog vikenda ulazak slijepom 23- godišnjem studentu Franu Skračiću, koji tvrdi da su ga potjerali riječima "slijepac, ti ne možeš unutra".

"Samo tražim jednakost, želim se zabaviti kao i vršnjaci"

Kako piše Glas Istre, Skračić je pred Uljanik došao u noći s petka na subotu u društvu dvojice prijatelja, nosio je bijeli štap, a kad su mu zaštitari zapriječili ulaz, zajedno s prijateljima se okrenuo i otišao. U subotu je opet pokušao ući, i opet ga nisu pustili.

"Da su mi rekli da ne mogu ući jer sam panker, ili zato što sam radio ovo ili ono, preko toga bih još mogao prijeći, ali preko ovoga sigurno neću. Samo tražim jednakost koja mi je toga dana oduzeta", kazao je Glasu Istre slijepi student, koji se, dodaje, samo želi zabaviti kao i drugi njegovi vršnjaci.

Voditelj Uljanika: To je bio splet neugodnih okolnosti

U Uljaniku su zatečeni optužbama i iznose potpuno drugačiju verziju priče. Voditelj kluba Željko Ilić uvjerava da se radi o spletu neugodnih okolnosti.

"Istina je da ga redar nije pustio u klub, no ne zato što je slijep, nego se radi o dečku koji je prije nekoliko godina radio probleme po Uljaniku. Zvali smo zbog njega i policiju, koja nam je preporučila da osobe s kojima imamo problema više ne puštamo u klub", tvrdi vlasnik Uljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ilić kaže da Skračića jedno vrijeme nije bilo u klubu, a kad se opet za vikend pojavio, redar navodno nije znao da je slijep. "Redar mu je rekao da se može praviti slijep, ali dobro zna zašto ne može unutra", kažu iz Uljanika.

"Žalosno je da samo izmišljaju izgovore da nas pankere ne bi pustili u klub. Pokušavati to opravdati sljepoćom stvarno nema smisla. A to da su mislili da sam glumio sljepoću da bih ušao, doista ne znam kakva bi osoba to mogla izmisliti", zaključio je ogorčeni panker za Glas Istre. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara