Zadar: Grad počinje graditi dvoranu i bazen

ZADARSKA gradska uprava objavit će javno nadmetanje za izbor izvođača radova na novoj športskoj dvorani i zatvorenom plivalištu, rečeno je danas na konferenciji za novinare nakon sjednice Stručnog povjerenstva za pripremu i provjeru projekta gradnje dvorane i plivališta.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta, predsjednik povjerenstva, rekao je kako se nada da grad Zadar neće zbog tih krupnih projekata uvoditi prirez.

Grad još nije odlučio kako će financirati te projekte, zajmom ili izdavanjem obveznica, rekao je Kalmeta i dodao da grad Zadar, po njegovoj procjeni, može financirati te projekte bez prireza. No dopustite da to ipak ne bude konačan stav, rekao je Kalmeta.

Rok za izgradnju dvorane i bazena je 18 mjeseci nakon izbora izvođača, rečeno je na konferenciji za novinare, a u obzir dolaze samo ozbiljne tvrtke koje će dokazati da u zadnje tri godine imaju 60 milijuna kuna prometa, najmanje 100 zaposlenih te polože jamstvo od pet posto predviđene vrijednosti ulaganja.

Po procjeni Stručnog povjerenstva u izgradnju zatvorenog plivališta grad će uložiti 68 milijuna kuna, a u izgradnju dvorane 63 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara