zadar: obilježavanje 10. obljetnice operacije ´maslenica´

Otvaranjem izložbe slika akademskog slikara Ivice Šiška i još petorice zadarskih slikara, večeras je u Zadru počelo svečano obilježavanje 10. obljetnice vojnoredarstvene operacije ´Maslenica´.L

Svečanost je nastavljena svečanom akademijom na kojoj se okupilo više stotina građana Zadra, predstavnika Hrvatske vojske, županijske i gradske vlati, gospodarskog i crkvenog života.

Nakon što je izveden scenski program na temu stradanja Hrvata tijekom srpske agresije, okupljenima se obratio zadarski župan Šime Prtenjača.

´Mi večeras slavimo hrvatsku pobjedu. U ime svih građana Zadarske županije mogu reći da slavimo naše bojovnike i obitelji stradalih branitelja, slavimo sve naše generale koji su večeras s nama, a posebno one koji nisu, iz poznatih razloga, s nama´, rekao je Prtenjača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prtenjača se upitao ´zar imamo pravo šutjeti, u vrijeme kad čitav svijet slavi svoje pobjede, a kada se u Hrvatskoj´, kako je ustvrdio, ´udara na najveće svetinje hrvatskog naroda´. ´Večeras smo se htjeli sjetiti dragoga nam vremena hrvatskog jedinstva, ponosa i časti i želimo se zahvaliti onima koji su ginuli za slobodu´, rekao je.

Dodao je kako je tek deset godina prošlo od akcije Maslenica i da su još svježa sjećanja. ´Znano je što je Maslenica značila za hrvatsku slobodu - za nas Zadrane, i za cijelu Hrvatsku, značila je dane najveće slave´, rekao je zadarski župan.

Svečanost obilježavanja nastavlja se i sutra polaganjem vijenaca na gradskom groblju u Zadru i na spomen-obilježju poginulim braniteljima u Kašiću kod Zadra. Svečanost završava sutra navečer koncertom zabavne glazbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara