ZADAR: obilježeno sjećanje na 306 poginule djece u domovinskom ratu

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije danas je paljenjem 306 svijeća i polaganjem vijenca pod Središnji križ na Gradskom groblju u Zadru obilježila "Sjećanja na 306 poginule djece" u Domovinskom ratu u Hrvatskoj. L

Za stradalu djecu u Domovinskom ratu nakon toga služena je i misa u zadarskoj crkvi sv. Šime koju je predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije msgr. Ivica Mustać.

Nakon toga je predsjednica Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Ljubica Krcić na konferenciji za novinare istaknula da je to jedino obilježavanje sjećanja na djecu stradalu u Domovinskom ratu u cijeloj Hrvatskoj.

Opsežnija akcija obilježavanja nije bila moguća jer iz proračuna nije odobreno 50 tisuća kuna koliko je od Vlade traženo za provedbu programa obilježavanja na razini države, navela je Krcić.

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije smatrala se obveznom sjetiti se stradale djece, kazala je i podsjetila na veliku pomoć koju je Udruzi u tome pružio grad Zadar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim riječima Udruga je prvo tražila od Ministarstva hrvatskih branitelja da se sjećanje na stradalu djecu održi na razini države, i to u Dubrovniku, u gradu koji je pri vrhu po broju stradale djece u Domovinskom ratu, ali "Ministarstvo nije ničim pomoglo".

Na konferenciji je istaknuto kako u Hrvatskoj nema točne evidencije o broju stradale djece u Domovinskom ratu, pa se negdje spominje podatak o 303, a negdje o 306 djece.

U Zadarskoj županiji u Domovinskom je ratu poginulo desetero djece.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara