Zadar: Otočni sabor o subotnjoj peticiji u Zagrebu

VODSTVO Otočnog sabora, udruge koja promiče razvoj hrvatskih otoka, izvijestilo je danas na konferenciji za novinare o rezultatima peticije koja je prošle subote potpisivana u Zagrebu, i kojom su potpisnici poduprli program "Ča, kako, ki" za razvoj otoka.

Predsjednik Otočnog sabora Zlatko Sorić rekao je da su aktivisti Otočnog sabora razdijelili više od četiri i pol tisuće letaka u kojima se promiče akcija Otočnog sabora za razvoj otoka, a za tri sata, koliko je trajalo potpisivanje, peticiju je potpisalo 1777 građana Zagreba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više smo nego zadovoljni jer smo tom akcijom prvi put javno nastupili. Sada je posve jasno da se otočani moraju okrenuti sebi i sami svladavati svoje teškoće, jer nas nije poduprla nijedna politička stranka i nijedan od desetak saborskih zastupnika koji potječu ili su izabrani na otocima i obali", istaknuo je Sorić.

Otočni sabor zahtijeva da se hitno proglasi morski gospodarski pojas, uvjete života jednake kao na kopnu, više dnevnih brodskih veza prema naseljenim otocima i drugo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara