ZADAR: OZNAČEN POČETAK PROTUPOŽARNE SEZONE

Na Musapstanu kod Zadra danas je pomoćnik Uprave Hrvatskih šuma Božidar Longin službeno označio početak ovogodišnje protupožarne sezone na obali.

Tom je prigodom predstavio mjere zaštite šuma od požara. Postojećim mjerama ove je godine dodana još jedna - motrilačko-dojavna služba na 55 stalnih i 66 privremenih motrilačkih mjesta.

Za provođenje svih mjera zaštite šuma od požara na hrvatskoj obali potrošit će se više od 110 milijuna kuna. U taj je iznos uključeno i 12 milijuna kuna namijenjenih županijskim vatrogasnim zajednicama i jedinicama lokalne samouprave, rekao je Longin.

Službenom označavanju ovogodišnje protupožarne sezone bili su nazočni zadarski župan Ivo Grbić i dožupan Stanko Zrilić te predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Šoša.

Hrvatske šume u ovoj protupožarnoj sezoni provodit će šest mjera zaštite šuma od požara - izvršavanje procjene opasnosti od požara, uspostavljanje motrilačko-dojavne službe, osnivanje interventne skupine radnika na razini uprava šuma, prosijecanje protupožarnih posjeka i šumskih cesta, obavljanje šumsko-uzgojnih radova, te poticanje javnosti na odgovorno ponašanje s vatrom.

(Hina) ximar yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara