Zadar: Pokopan svećenik don Mijo Stijepić

OKO DESET tisuća građana poslijepodne je na Gradskome groblju u Zadru ispratilo don Miju Stijepića, posedarskog župnika koji je nestao 21. lipnja ove godine i koji je nakon šest dana pronađen mrtav u uvali Prosiki na šibenskom području.L

Molitvu za pokojnog don Miju Stijepića predvodio je zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa uz nadbiskupa zadarskog u miru Marijana Oblaka i još 50-ak svećenika zadarske nadbiskupije.

Na pokopu posedarskog župnika bili su i mnogobrojni Hrvati doseljeni iz BiH.

Pokojni posedarski župnik Mijo Stijepić (38) podrijetlom je bio iz Kraljeve Sutjeske u srednjoj Bosni. Njegov nestanak pobudio je veliku pozornost u Zadarskoj županiji i šire.

DNK-analizom u Centru za kriminalistička vještačenja u Zagrebu u petak je potvrđeno je nepoznati muškarac čije je truplo pronađeno u uvali Prosiki don Mijo Stijepić, za kojim se intenzivno tragalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako policija to nije službeno potvrdila, cjelokupna javnost misli da je riječ o okrutnom ubojstvu mladog svećenika.

Prije pokopa na zadarskome Gradskom groblju, nadbiskup zadarski msgr. Ivan Prenđa, uz 50-ak svećenika, služio je misu zadušnicu za pokojnog svećenika don Miju Stijepića u Posedarju pred oko pet tisuća mještana i stanovnika susjedne Podgradine, u kojoj je don Mijo također bio župnik, te mnogih građana iz Zadarske županije.

Misa je služena na otvorenom u parku pokraj crkve Velike Gospe.

"Onima koji su prouzročili stradanje našega svećenika don Mije Stijepića neka Gospodin udijeli osjećaj iskrenog kajanja, zatim da se suoče sa svojom savješću i društvenom odgovornošću svojega postupanja", rekao je u Posedarju zadarski nadbiskup msgr. Prenđa.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara