Zadar: Potpredsjednica Vlade na svečanosti predaje stanova braniteljima

U ZADARSKOJ četvrti Smiljevac danas su svečano predani ključevi 104 stana obiteljima hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

U stambeni kompleks je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uložilo 35 milijuna kuna.

Na svečanosti predaje ključeva bila je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Ona je rekla da su branitelji najzaslužniji za status kandidata za EU i za početak pregovora o pristupanju EU, koji Hrvatska ima, jer, istaknula je: "Da nije bilo vaše odlučnosti i hrabrosti, ne bi smo danas imali status kandidata za EU".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku svečanosti podsjetila je da je gradnja zgrada sa stanovima za branitelje i stradalnike Domovinskog rata počela još 1998. godine. Posao je dovršen krajem prošle godine, ali je trebalo ukloniti niz nedostataka.

"S ponosom dolazim u ovaj grad, grad u kojem je pokazana neslomljivost hrvatskog duha", istaknula je ministrica Kosor, nakon čega su obiteljima branitelja i stradalnika uručeni ključevi novih stanova.

Na svečanosti su bili zadarski župan Ivo Grbić, a u ime grada Zadra okupljene obitelji pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara