ZADAR: PREDSTAVLJENA KNJIGA O FENOMENOLOGIJI EKLEZIJALNIH POKRETA

Knjiga "Tražitelji svetoga prilog fenomenologiji eklezijalnih pokreta" dr. Stipe Tadića s Instituta "Ive Pilara" iz Zagreba i profesora sociologije religije na zadarskom Sveučilištu predstavljena je večeras u Zadru u dvorani Matice hrvatske.

Predstavljajući knjigu, teolog don Marinko Duvnjak je rekao da je ona vrijedan prikaz eklezijalnih pokreta u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj.

Eklezijalni pokreti su nastali kao praktičan religijski odgovor na izazove sekulariziranoga svijeta, istaknuo je don Marinko, dodavši da se oni ne osnivaju, nego rađaju i pridonose razvoju Crkve. Bitna im je zadaća obnova cjelovita vjerničkog života u crkvenim okvirima i sve je to autor prikazao u knjizi, naveo je predstavljač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O knjizi je u nastavku govorila sociologinja Erma Ivoš-Nikšić, istaknuvši kako je dr. Stipe Tadić znanstveno savršeno prikazao eklezijanske pokrete u hrvatskoj Katoličkoj crkvi.

U knjizi se na 287 stranica po poglavljima razrađuju pojmovi eklezijalnih pokreta, molitveno i vjerničko ponašanje pripadnika tih pokreta i tiplogija vjernika u pokretima. Knjigu je objavio Institut društvenih znanosti "Ive Pilara".

(Hina) ima mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara