Zadar: Prijam za ratne zapovjednike

U povodu Dana obrane grada Zadra, 6. listopada, i Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. lipnja, zadarska gradonačelnica Ana Lovrin i predsjednik Gradskog vijeća Zadra Davor Aras priredili su danas u Gradskoj loži svečani prijam za zapovjednike ratnih postrojba, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradske vijećnike, predstavnike županije, sudstva, vojske, policije i medija.

Svečanom prijamu bili su nazočni brojni zapovjednici ratnih postrojba koje su sudjelovale u obrani Zadra, te, uz ostale uzvanike, i zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa.

Zadarska gradonačelnica Ana Lovrin podsjetila je na početak listopada 1991., kada se Zadar, premda praktički u okruženju agresorskih srpskih postrojba, uspio obraniti zahvaljujući, kako je istaknula, velikom junaštvu hrvatskih branitelja.

"Hrvatski branitelji na položajima oko Zadra pridonijeli su obrani ovoga grada, ali su i oni svojom uspješnom obranom omogućili obranu neovisnosti Republike Hrvatske", rekla je gradonačelnica Lovrin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iskazala je i veliku zahvalnost svim poginulim braniteljima te svim obiteljima čiji su očevi, sinovi i braća sudjelovali u obrani Zadra.

Nakon gradonačelničinih pozdravnih riječi proslava Dana neovisnosti i Dana obrane grada Zadra nastavljena je u Gradskoj loži uz domoljubne pjesme klape "Intrade".

U povodu Dana obrane grada Zadra izaslanstvo grada jutros je položilo vijence i upalilo svijeće pokraj Središnjeg križa na gradskom groblju, u znak sjećanja na sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

(Hina) xima ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara