ZADAR: ZASJEDANJE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

U Zadru je jutros počeo radni dio 29. plenarnoga zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika HBK i zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Jedna od tema jesenskoga zasjedanja je i odgoj kandidata za svećenike u bogoslovijama, rekao je u uvodu nadbiskup Bozanić, dodavši kako je stanje u vezi s tim općenito dobro.

"Izazovi vremena su ovdje, a hrvatski biskupi žele odgovoriti na njih", rekao je.

Na zasjedanju HBK do četvrtka biskupi će raspravljati i o Hrvatskom Caritasu, o Crkvi u javnim glasilima, odnosno o načinu na koji mediji predstavljaju Crkvu.

Bozanić je izvijestio na početku zasjedanja kako je natječaj za novu zgradu HBK u tijeku. Hrvatska biskupska konferencija nema svoju zgradu, a nova će biti sagrađena najviše darovima drugih biskupskih konferencija, posebice talijanske, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasjedanju HBK nazoče hrvatski biskupi, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, subotički biskup Janos Penzes i apostolski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano.

Nakon uvoda zasjedanje je zatvoreno za javnost, a za četvrtak je najavljena konferencija za novinare.

Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa rekao je da su hrvatski biskupi tim posjetom Zadru dali posebno značenje u obilježavanju 1700. obljetnice mučeništva sv. Stošije.

(Hina) xim ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara