Zadarani slave otvaranje autoceste do svoga grada

NA TISUĆE Zadrana i gostiju okupilo se večeras na zadarskoj Rivi na svečanom koncertu pod nazivom "Zadru za dar" organiziranom u čast današnjeg otvaranja dionice autocesete od Gornje Ploče do čvorišta Zadar 2.

Na koncertu nastupa više poznatih izvođača zabavne glazbe, uz ostale, pjevaju Bare i plaćenici, skupina Forum, klapa Intrade, Mladen Grdović i Bepo Matešić, Tedi Spalato i drugi.

Mnoštvo građana prisutno je ne samo na Rivi nego i na svim ostalim središnjim gradskim ulicama i trgovima.

Od poznatijih političara u Zadru su čelnici HNS-a Vesna Pusić i ministar Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Viđen je i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je izjavio da je otvaranje autoceste jedan od dva povijesna događaja koji su se ove godine dogodili na zadarskom području, a kakve nisu doživjeli naraštaji Zadrana. Osim otvaranja autoceste, drugi povijesni događaj je, istaknuo je Kalmeta, nedavni posjet Svetoga Oca Zadru.

Autocesta će još više omogućiti gospodarski razvoj Zadra i zadarskog kraja, kazao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

Zadarski župan Šime Prtenjača izrazio je danas ushićenje i zadovoljstvo otvaranjem ove dionice autoceste. Dodao je, kako je dobro što je koalicijska vlast nastavila projekte kojega je, kako je rekao, započela HDZ-ova vlast.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara