Zadarska Adria odbacila povezanost s aferom u Podravci

Zadarska Adria odbacila povezanost s aferom u Podravci

Tekst: Z.J.
Foto: Podravka

NAKON jučer objavljenih informacija da je pod istragom u slučaju Podravka i suradnja te tvrtke s riboprerađivačkom tvrtkom Adria iz Zadra, danas se priopćenjem javio i direktor Adrije, Miodrag Lacić.

U priopćenju vodstvo Adrije oštro odbacuje bilo kakvu umiješanost ili sudjelovanje tvrtke Adria, njezinih zaposlenika, uprave i vlasnika u koprivničkoj tvrtki.

"Podravka nije iz Adrije izvlačila nikakav novac, najprije zato što od Adrijinih struktura nitko nije tražio novac, a nitko iz Adrije nije ni nudio. Nažalost, iz Adrije se nije ni mogao niti se može tako izvlačiti novac jer je svima poznato stanje u našoj riboprerađivačkoj industriji," stoji u priopćenju Adrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka je ulagala u Evu koja je njen brend

"Adria je s Podravkom sklopila ugovor o prodaji brenda Eva, prvenstveno jer se došlo do zajedničkog zaključka o sinergiji dviju hrvatskih najvećih prehrambenih kompanija.", dodaje Lacić te pojašnjava da je Podravka ulagala u marketing i distribuciju brenda Eva jer "Adria nije bila u stanju ulagati".

U priopćenju stoji da smatraju normalnim da kompanija, u čijem je vlasništvu brend Eva, za proizvodnju svoga brenda pomaže oko nabave sirovine i repromaterijala te dodaju "da se Adriji plaćala isključivo usluga, to jest izvršena proizvodnja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara