Zadarska županijska Skupština odbila Vladin projekt o osnivanju lučica

VIJEĆNICI Skupštine Zadarske županije na današnjoj su sjednici odbili vladinu odluku od 27. ožujka o osnivanju poduzeća Argonaut koje bi osnivalo nove marine i lučice na otocima u Zadarskoj i drugim županijama.

Zadarski župan Šime Prtenjača rekao je u raspravi da se takav Vladin projekt razvoja nautičkog turizma kosi s koncepcijom nautičkog turizma Zadarske županije.

Ako bismo prihvatili projekt gradnje stotinu novih marina i lučica u atraktivnim otočnim uvalama, to bi imalo za posljedicu ukidanje postojećih koncesija koje je Županija već dodijelila ili je raspisala natječaj za koncesije, rekao je zadarski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da su u sklopu Vladina projekta "Razvoj sustava turističkih lučica na hrvatskim otocima" predviđena i tri nova privezišta u Parku prirode Telaščica, što je ocijenio nedopustivim.

"Imam subjektivan osjećaj, ali i dokaze da je to neki novi ACI," istaknuo je župan Prtenjača i dodao kako je vjerojatno cilj rasprodati još nerasprodani dio mora.

U nastavku sjednice vijećnici županijske Skupštine donijeli su zaključak da se od Vlade zatraži obustava daljnjih rušenja u Vrani, u općini Pakoštane, dok se ne usuglase stajališta između općine Pakoštane, Zadarske županije i Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

S tim u vezi Skupština je prihvatila prijedlog izmjena Zakona o Parku prirode Vransko jezero, kojima se traži da se njegova površina smanji s 57 na 55,6 četvornih kilometara, odnosno da se područje zvano Majdan, na kojemu su nedavno srušene dvije nedovršene kuće, izuzme iz granica Parka prirode Vransko jezero.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara